Kunstlijn gaat over de grens

ZWOLLE, 22 JUNI. Het cultuur-toeristisch project Kunstlijn Zwolle-Emmen krijgt een vervolg in Duitsland. Jan Hoet, directeur van het Museum voor Moderne Kunst in Gent (België) en in 1992 organisator van de Documenta in Kassel, gaat het voortzetten zetten tot in het Duitse stadje Nordhorn.

Hoet krijgt daarbij hulp van Saskia Bos, directeur van de kunststichting De Appel in Amsterdam, museumdirecteur Zdenik Felix uit Hamburg en Herald Szeemann, directeur van het Stedelijk museum in Nordhorn. Zij zijn verantwoordelijk voor de keuze van de kunstenaars. Bos verzorgt dit jaar ook de Nederlandse inzending voor de Biënnale in São Paulo.

De Kunstlijn in Overijssel is destijds opgezet door de toenmalige Culturele Raad van Overijssel om een combinatie te maken tussen cultuur en toerisme. De afgelopen tien jaar zijn een dertigtal kunstwerken langs de rivier de Vecht en langs de spoorlijn Zwolle en Emmen geplaatst van kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Met de uitbreiding van het project is een kleine vier miljoen gulden gemoeid. (ANP)