Koreaanse coach Bum Kun Cha na verlies ontslagen

TOKIO, 22 JUNI. De Zuid-Koreaanse bondscoach Bum Kun Cha is de 5-0 nederlaag tegen Nederland ontslagen. De voormalige aanvaller van de Duitse clubs Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen werd verantwoordelijk geacht voor de uitschakeling van de Koreanen. De 45-jarige Cha wordt in de laatste groepswedstrijd tegen België vervangen door zijn assistent Kim.

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heerste gisteren een rouwstemming na de kansloze nederlaag tegen Oranje. “Het volk is niet kwaad omdat we de volgende ronde niet hebben gehaald, maar omdat de team-spirit is vernietigd en we op strijdlust hebben verloren”, meldt de Zuid-Koreaanse krant Hanguk-Ilbo.

Het dagblad refereert ook aan de uitschakeling van Japan, in 2002 met Zuid-Korea organisator van het WK. “Japan verdiende applaus en speelt op een hoger niveau dan Zuid-Korea.”