Huwelijk op de middenstip in Marseille

MARSEILLE, 22 JUNI. De FIFA heeft toestemming gegeven voor een huwelijksvoltrekking in het stadion van Marseille.

Een uur voor het begin van de wedstrijd tussen Noorwegen en Brazilië treden de Noor Oivind Ekeland en de Braziliaanse Rosangela de Souza morgenmiddag op de middenstip in het huwelijk. “Volgens ons motto moet voetbal de mensen verbroederen in een sfeer van liefde, vriendschap en saamhorigheid”, verklaarde FIFA-woordvoerder Cooper de toestemming van de wereldvoetbalbond. De extra vluchten met supporters van het Nederlands elftal hebben klachten over geluidsoverlast veroorzaakt. Milieudienst Rijnmond noteerde meer dan vierhonderd boze telefoontjes over het vliegverkeer bij Zestienhoven. Zaterdagmiddag gingen extra toestellen de lucht in voor de WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea. De fans werden in twee uur naar Marseille overgevlogen. De Milieudienst kreeg gisteren nog een aantal klachten binnen, toen de vliegtuigen terugkeerden. In Bordeaux heeft de verzengende hitte bij de wedstrijd tussen België en Mexico zaterdag voor slachtoffers gezorgd. Ongeveer honderd bezoekers liepen een zonnesteek op en moesten door het Rode Kruis worden behandeld. De temperatuur liep op tot 37 graden. (Reuters, ANP)