Festival in Landgraaf gaat niet door

LANDGRAAF, 22 JUNI. Het ruim twee weken geleden aangekondigde Wereldmuziekfestival in augustus in Landgraaf gaat niet door. Volgens de organisatie van het multiculturele muziek- en dansfestival is de voorbereidingstijd tekort. Verder waren er problemen om de 800.000 gulden voor het evenement bijeen te krijgen.

Directeur J. de Jong van de Stichting Wereldmuziek Limburg (SWL) verzekert dat slechts van uitstel sprake is. Alle betrokken partijen (SWL, Mojo Concerts, Bureau Pinkpop en World of Music, Arts and Dance WOMAD) hebben volgens hem aangegeven dat het festival op het Megaland-terrein in Landgraaf volgend jaar gewoon doorgaat.

De subsidie van 200.000 gulden die de provincie Limburg had toegekend, blijft voor volgend jaar staan, zo heeft een woordvoerder van de provincie meegedeeld. Vorig jaar probeerde de SWL het festival ook al te organiseren. Toen liep dat vast op het ontbreken van een vergunning. (ANP)