Bemiddeling OAE in Hoorn strandt

ADDIS ABEBA, 22 JUNI. De bemiddelingspoging van een groep Afrikaanse leiders in het gewapende conflict tussen Eritrea en Ethiopië is dit weekeinde op niets uitgelopen. Westerse diplomaten in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba toonden zich zaterdag bezorgd dat de vijandelijkheden tussen beide landen binnenkort worden hervat.

Vanmorgen werd nog geen melding gemaakt van nieuwe gevechten, maar Ethiopië liet gisteren weten dat het door Italiaanse bemiddeling tot stand gekomen moratorium op luchtaanvallen in gevaar is, sinds Eritrea Ethiopië heeft beschuldigd van inbreuk op de overeenkomst. Ethiopië staakte zaterdag de commerciële vluchten op de noordelijke grensprovincie Tigray.

Enkele staatshoofden van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (OAE), geleid door de president van Burkina Faso, Blaise Compaoré, keerden eind vorige week onverrichterzake terug naar hun respectievelijke hoofdsteden nadat Eritrea hun voorstellen had verworpen. (AFP, Reuters)