Agenten gewond tijdens vechtpartij

VENLO, 22 JUNI. Drie agenten van de politie Limburg-Noord zijn in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond geraakt door een massale vechtpartij in de binnenstad van Venlo. Een 21-jarige man uit Blerick is aangehouden.

De ruzie begon toen iemand een bierglas naar een politiewagen gooide. Nadat de agenten waren uitgestapt, kreeg een van hen een stok in zijn nek. Vervolgens bedreigde de 21-jarige man de agenten met dezelfde stok. De ruziezoeker bood tijdens zijn aanhouding zoveel verzet dat twee agenten die te hulp schoten, lichtgewond raakten aan onder meer gezicht, been en hand.

De arrestatie was vervolgens voor een grote groep jongeren aanleiding om agenten en politiewagens met volle bierglazen te bekogelen. Uiteindelijk moest er een forse politieversterking aan te pas komen om de orde te herstellen.

Ook in Zwolle moest de politie het ontgelden. Enkele mannen smeten in de Voorstraat bierglazen en -flessen naar een surveillancewagen. Toen de twee agenten uitstapten, sloeg een 27-jarige Zwollenaar een agent met een bierfles op de rug.

De politieman viel, waarna de man tevergeefs probeerde diens vuurwapen te bemachtigen. De belager gooide vervolgens een fiets op de tweede agent. Ondanks een gekneusde en beurse rug slaagden de agenten erin de Zwollenaar aan te houden. (ANP)