Zidane krijgt schorsing van twee wedstrijden

PARIJS, 20 JUNI. De tuchtcommissie van de FIFA heeft de Franse sterspeler Zinedine Zidane gisteren voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Zidane ging donderdag op de borst van de Arabische tegenstander Amin staan. De middenvelder van Juventus mist het laatste groepsduel met Denemarken en de wedstrijd in de achtse finales.

In dezelfde wedstrijd werd de Arabische verdediger Al-Khilaiwi van het veld gestuurd. Hij werd voor één duel uitgesloten. De FIFA sprak ook schorsingen uit tegen de drie spelers die van het veld werden gezonden bij Zuid-Afrika-Denemarken. De Zuid-Afrikaan Phiri kreeg wegens een vuistslag een schorsing van drie duels opgelegd. De Deen Molnar moet twee duels toekijken. Zijn landgenoot Wieghorst is voor een duel geschorst. (AFP)