Website

Vele generaties kinderen (én volwassenen) hebben zich kunnen verbazen over zijn trucs en het eind lijkt voorlopig nog niet in zicht. Zijn zoons zijn onder de naam Magic Unlimited in de voetsporen getreden van hun beroemde vader en de geheimzinnige goochelaar zelf heeft zich op het Internet gestort.

Hans Kazan trad als goochelaar op in programma's als Ren je Rot, De Blufshow, de Magic & Mystery Show. Op de site van Kids Planet heeft Kazan sinds kort een eigen rubriek Hans Kazan's Magic Kids. Hier is het een en ander te lezen over de geschiedenis van het goochelen in bewoordingen als 'Een bekende truc was daar de onthoofding waar iemand onthoofd werd en daarna werd het hoofd er weer opgezet en liep het slachtoffer weer vrolijk rond.' Ook kan de liefhebber er wat te weten komen over Kazan zelf. Zo blijkt dat zijn interesse voor het goochelen werd gewekt door een kraamverzorgster die nogal handig bleek met onder meer het tevoorschijn toveren van koekjes.

Maar waar het op de site van Kazan natuurlijk allemaal om draait, zijn de goocheltrucs. Voor sommige trucs is de 'goocheldoos van Hans Kazan' nodig, en zijn daardoor niet voor iedereen interessant. Maar ook zijn er 'online trucs', waarbij Kazan iets met de bezoeker uithaalt zonder dat hij er persoonlijk bij aanwezig is. En de site biedt een aantal 'gewone' kunstjes, compleet met uitleg. Deze heten bijvoorbeeld 'magisch evenwicht' en 'een vreemde verdwijning'. Hierbij kan bijvoorbeeld worden geleerd hoe je de inhoud van een luciferdoosje spoorloos kunt laten verdwijnen.

(www.kidsplanet.nl)