Selectie; Radio; Zaterdag

Middagconcert. Afgelopen donderdag is violist Herman Krebbers 75 jaar geworden. Rechtstreeks uit het Concertgebouw speelt hij met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden met zijn leerlingen Liza Verschtman, Christiaan Bor en Natsumi Tamai het Concert voor vier violen van Vivaldi en met zijn vriend Theo Olof het Dubbelconcert van Bach. Radio 4, 14.02-16.00u.

Globaal gesproken. Politieke discussie tussen deskundigen en journalisten over Kosovo en de internationale orde, Hooligans en het WK, Marokkaanse probleemjongeren, de internationale strijd tegen de drugs en de val van de yen. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio Uit. Gast is theatermaker en clown uit Sesamstraat Hakim Traidia. Afgelopen seizoen bracht hij een kindervoorstelling gebaseerd op een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Hij maakt al jarenlang voorstellingen voor een jeugdig publiek. Radio 5, 17.05-17.45u.

Volgspot-live. Karin Bloemen stelt uit eerdere afleveringen van het programma haar ideale zaterdagavond samen, draait een aantal van haar favoriete cd's en blikt vooruit op haar nieuwe theaterprogramma. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Het klassieke erfgoed van Johann Sebastian Bach in pop-, jazz-, film- en rapmuziek. Met nummers van Paul Simon (Matthäus Passion), Keith Jarrett (een prelude uit Das Wohltemperierte Klavier), Ennio Morricone's Bachiaanse variaties en rapper Grandmaster Flab met de Hoople Funkharmonic. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.