Russische regering vormt crisisraad

MOSKOU, 20 JUNI.De Russische regering is gisteren ingegaan op een voorstel van de financiële elite in het land om een gemeenschappelijke crisisraad te vormen. Deze raad moet maatregelen uitwerken tegen de financiële crisis en de val van de olieprijs, waaronder de Russische economie gebukt gaat. Premier Kirijenko had donderdagavond een ontmoeting met de groep zakenlieden. Zij opperden het voorstel om regelmatig te overleggen over anticrisismaatregelen. Een regeringswoordvoerder bezwoer dat er geen sprake is van inmenging van de zakenwereld in het regeringswerk. De betrokken zakenlieden oefenen achter de schermen al langer invloed uit op de Russische regering. Naar verluidt haalden zij dinsdag president Jeltsin over om de in maart ontslagen vice-premier, Anatoli Tsjoebais, weer binnen te halen.

(DPA, Reuters)