Opinie

    • Youp van ’t Hek

Mijn neef & ik

Allemaal een libertelletje en als hij een keer rinkelt dan grijpen tweehonderd journalisten naar hun telefoon. 'Bel me even als er bij Nigeria-Bulgarije gescoord wordt', heeft bijna iedereen tegen een collega gezegd en verdomd: Ikpeba scoort voor Nigeria en tweehonderd telefoontjes rinkelen.

Zo hebben ze ook aan hun redactie gevraagd om hen te wekken als de straf van Zidane bekend wordt. En ja hoor: daar gaan we weer. Het Voetbalcirque du Soleil reist langs de Cote d'Azur en ik geniet met beide ogen. Heel Marseille is vergeven van politie. Dijkstal en Nordholt zouden gek van vreugde worden bij het zien van zoveel blauw op straat. Of we Engelsen zijn? De agenten leggen uit dat de Engelsen inderdaad het grootste rapaille hadden gestuurd, maar dat de Tunesiërs zeker niet vrijuit gingen. Half Marseille liep die dronken Britten uit te dagen en die hebben natuurlijk een reputatie hoog te houden. Ze waren getart en getreiterd en dat moet je niet doen.

Het libertelletje van mijn neef en mij gaat nooit. Gisteren een keer. Mijn zoontje: 'Dus als Nederland wint blijf je daar en als ze worden uitgeschakeld dan kom je naar huis', vroeg hij timide. Ik bevestigde dat en vroeg toen wat hij hoopte. Hij koos voor zijn eigen vaderland ofwel: papa zo snel mogelijk naar huis. Dus als u vanavond uit een Amsterdams huis een stemmetje 'Hup Korea' hoort roepen, word dan niet boos. Hij is pas zeven.

    • Youp van ’t Hek