Krajicek spaart zijn knie voor Wimbledon

ROTTERDAM, 20 JUNI. Richard Krajicek heeft het grastoernooi van Rosmalen voortijdig verlaten. De Nederlandse tennisser won gisteren zijn partij in de achtste finale tegen Slava Dosedel met 7-6, 6-7 en 6-3. Na afloop meldde Krajicek zich af met een knieblessure. “Gisteren heeft mijn therapeut de meniscus nog moeten losmaken om de druk van de pees te halen”, zei Krajicek. Hij wil zich sparen voor het toernooi van Wimbledon dat maandag begint.

Krajicek verwacht nog dit jaar opnieuw onder het mes te moeten. In december 1996 moest hij ook geopereerd worden aan zijn rechterknie. “Dat is toen extreem goed gegaan, waardoor ik er nu met een positief gevoel tegenover sta. Alleen gaat het erom wanneer ik onder het mes ga; na Wimbledon, na de US Open of aan het einde van het jaar. Dat kan ik nu nog niet overzien.”

Door de opgave van Krajicek plaatste Dennis van Scheppingen zich automatisch voor de halve finale. Hij speelt vandaag tegen Patrick Rafter. De Australiër was gisteren veel te sterk voor Sjeng Schalken: 6-1 en 6-4. Jan Siemerink bereikte eveneens de laatste vier in Rosmalen. Hij won in drie sets van Steve Campbell, die eerder op de dag Paul Haarhuis had uitgeschakeld. De Brabander verspeelde een 5-1 voorsprong in de derde set. Siemerink treft vandaag de Tsjech Martin Damm.

Bij de vrouwen bereikte Miriam Oremans opnieuw de finale. Ze won gisteren twee partijen. Na een driesetter tegen Kristie Boogert versloeg ze de Amerikaanse Kimberly Po ook in drie sets. Oremans speelt vandaag in de finale tegen de Française Julie Halard Decugis.