Bij aanslag in Kashmir 25 doden

SRINAGAR, 20 JUNI. Vijfentwintig hindoes die op weg waren naar twee bruiloften zijn gisteren door islamitische separatisten in de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir doodgeschoten. Zeven mensen werden gewond, van wie zes ernstig, aldus een officiële bekendmaking. Onder de doden zijn de twee bruidegoms.

De aanval had plaats bij het dorp Chapnari in het bergachtige district Doda, 350 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Srinagar, waar de bruiloftsgangers op een bus wachtten. De vijf aanvallers scheidden volgens de bekendmaking de mannen van de vrouwen en kinderen, en openden vervolgens het vuur op hen. De premier van Jammu en Kashmir, Farooq Abdullah, gaf Pakistan de schuld van de aanslag. India, dat tweederde deel van Kashmir beheerst, beschuldigt Pakistan ervan achter de acht jaar oude rebellie in het gebied te zitten. (Reuters)