WK Voetbal

Spanje en Paraguay hebben meer gemeen dan de taal en historische banden. Beide landen snakken bij het WK voetbal naar een overwinning, omdat ze anders hun koffers kunnen pakken. Spanje begint met de slechtste uitgangspositie aan het eerste onderlinge duel tussen beide landen (Ned.2, 21.00u.).

In de eerste speelronde van groep D verloren de Spanjaarden, aan het WK begonnen als een van de titelfavorieten, verrassend met 3-2 van Nigeria. Tot tweemaal toe kwamen de Spanjaarden op voorsprong, maar Nigeria kwam steeds terug. Een afstandsschot van Ajacied Sunday Oliseh bezorgde Spanje de tweede nederlaag in de laatste 35 interlands. De grote attractie van Paraguay is doelman Chilavert. Tegen Bulgarije (0-0) schreef de excentrieke keeper vorige week bijna geschiedenis door als eerste doelman in de WK-historie uit een vrije trap bijna te scoren. “Als de kans zich voordoet, ben ik er klaar voor”, speculeerde Chilavart over de kans op zijn vijfde interland-doelpunt in de wedstrijd tegen Spanje. “Maar mijn eerste verantwoordelijk is het verdedigen van mijn eigen doel.”