Platini: arbiters gaan nu te ver met rode kaarten

PARIJS, 19 JUNI. WK-organisator Michel Platini vindt dat de scheidsrechters nu weer te ver doorschieten bij het uitdelen van rode kaarten. De Fransman en de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalfederatie, Sepp Blatter, hadden de arbiters op het hart gedrukt strenger te fluiten en vooral harder op te treden tegen de zogeheten tackle-van-achter. De scheidsrechters Rendon en Brizio Carter deden dat gisteren, met als resultaat vijf keer rood en elf gele kaarten. “Het ene moment geven ze te weinig kaarten en het andere geven ze er te veel”, aldus Platini. De Colombiaan Rendon stuurde bij Zuid-Afrika-Denemarken de Denen Wieghorst en Molnar en de Afrikaan Phiri weg. De Mexicaan Brizio Carter gaf bij Frankrijk-Saoedi-Arabië de Arabier Al-Khilaiwi en de Fransman Zidane een rode kaart. (Reuters)