Neem mij als Spice Girl!

Wie wordt de nieuwe Spice Girl nu Geri weg is? Dat vragen veel fans zich af. Vorige week trad de meidengroep op met opera-ster Pavarotti. Meteen ging het gerucht dat Pavarotti Geri zou gaan vervangen, als 'Tenor Spice'. Maar Pavarotti is een dikke man met een baardje. Die maakt niet veel kans. Veel Spice-fans die ons een brief schreven, doen net alsof ze het erg vinden dat Geri weg is. Maar stiekem zitten ze op haar plaats te azen. Ze willen zelf bij de Spice Girls gaan werken.

Minne (8) uit Arnhem stuurt zelfs een sollicitatie-brief in het Engels. “Ik wil best in de plaats van Geri”, schrijft ze. “Ik woon wel in Holland, maar ik luister wel bijna iedere dag een cd van jullie. Ik ken Wannabee en 2 Become al.”

Olga Delsasso (7) uit Vijfhuizen wil ook graag Spice Girl worden. Ze stuurt een foto van zichzelf. Zij draagt een bril en ze mist twee voortanden. Ze schrijft: “Ik dans en zing thuis veel. Ik heb hoge zolen en die doe ik dan aan.” Volgens Ilja Schurink (5) maakt iemand met een bril geen kans: “Ze moet blond haar hebben, en ze mag geen bril hebben. En het maakt niet uit of het grote voeten zijn. Ze moeten Ilja Schurink kiezen.” Renee Hagen uit Vlaardingen heeft een strip gemaakt. Daarin is te zien waarom Geri uit de band is gestapt. Volgens Renee heeft Emma Geri een trap in haar kruis gegeven. Terwijl de andere meiden 'Pak er! Pak er!' riepen. De overgebleven Spice Girls belden daarna Renee op om haar als nieuw bandlid te vragen. Renee zei natuurlijk meteen: 'Ja, dat doe ik.'

Om zich voor te bereiden, zitten veel lezers alvast in een playback-groep. De groep van Marjolijn de Jong uit Eelde stopt er nu mee: “Ik en vier andere kinderen zouden als de Spice Girls optreden maar dat kan helemaal niet meer. Als ze allemaal ermee stoppen, is mijn kamer gelijk leeg.” De meisjes die altijd voor Geri speelden, zijn doodsbang dat ze nu uit de playback-groep worden gezet. Een van hen is het zusje van Ninke van Leeuwen uit Hellouw. Ninke schrijft: “Ze kon niet meer stoppen met huilen. Ze dacht dat ze niet meer mee mocht playbacken en dat ze ruzie met ons moest hebben. Ik zat toen wel een beetje te giechelen.” De playback-groep van de zusjes gaat gewoon door met vijf meiden.

    • Wilfred Takken