BURGEMEESTER

Een groep burgers van Miami in de Amerikaanse staat Florida wil dat de Amerikaanse zangeres en actrice Madonna burgemeester van hun stad wordt. De lokale radiozender WHYI is een campagne gestart om de popzangeres over te halen zich kandidaat te stellen.

De actiegroep heeft genoeg van de corruptie van het stadsbestuur. “Het zou prettig zijn een burgemeester te hebben die zich zorgen maakt over de stad en ons niet besteelt”, aldus Tina Malave, producer en journalist bij WHYI.

Madonna bezit een villa in de wijk Coconut Grove. “Ze is rijk en populair genoeg om de verkiezingen zonder fraude te winnen”, meent Malave.

Bovendien zou de popster, die vorig jaar een dochter kreeg, ook de stemmen van alleenstaande moeders kunnen trekken.

De burgemeesterszetel wordt sinds maart bezet door Joe Carollo, nadat een rechtbank de verkiezing in november van diens rivaal Xavier Suarez ongeldig had verklaard. Een gerechtshof bepaalde dat Suarez na een verbeten campagne tegen Carollo 'enorme verkiezingsfraude' had gepleegd.