WK Voetbal

Frankrijk speelt vanavond om 21.00 uur (uitzending op Nederland 2 en België 2) zijn tweede wedstrijd van het toernooi tegen Saoedi-Arabië. Na Marseille, waar Zuid-Afrika met 3-0 werd verslagen, valt de thuisploeg nu te bewonderen in het nieuwe Stade de France in het Parijse voorstadje Saint-Denis.

Daar hopen de Fransen op zondag 12 juni ook de finale te spelen. Het optimisme in het land is groot na de eerste wedstrijd. Het valt niet te verwachten dat de Saoedi's, die al met 1-0 van Denemarken verloren, het Frankrijk moeilijk zullen maken. Bondscoach Aime Jacquet heeft echter al voor onderschatting gewaarschuwd. Hij zal zijn spelers ongetwijfeld herinneren aan de overwinning van de Saoedi's op België tijdens het WK van '94. De luidbejubelde doelpuntenmaker van toen, Saeed Al-Owairan, is nu ook weer van de partij, maar 'de Maradona van de Woestijn' lijkt minder in vorm. De Arabieren worden getraind door Carlos Alberto, die Brazilië vier jaar geleden naar de wereldtitel leidde.