'Strengere straffen op WK nodig'

ROTTERDAM, 18 JUNI. Joseph Blatter, secretaris-generaal en toekomstig voorzitter van de wereldvoetbalfederatie (FIFA), heeft de scheidsrechters op het WK in Frankrijk gemaand strenger op te treden tegen de zogenoemde tackle-van-achter.

Zondag zei hij nog tevreden te zijn over de arbitrage, maar gisteren sloot hij zich aan bij de kritiek van Michel Platini, technisch directeur van de FIFA. Volgens Blatter had de Belg Deflandre zaterdag een rode in plaats van een gele kaart moeten krijgen nadat hij in het duel tegen Nederland Overmars ten val had gebracht. De arbiters moeten ook meer optreden tegen tijdrekken door de doelman.

Voor de tweede keer ontliep Oostenrijk gisteren in blessuretijd een nederlaag. In de 92ste minuut maakte het tegen Kameroen de gelijkmaker. In exact dezelfde minuut bleef het vorige week verlies tegen Chili bespaard. Ook toen werd het 1-1.

Italië versloeg gisteren Kameroen met 3-0. Sinds het WK van 1970 had het in een eindronde niet meer zo ruim gewonnen. Kameroen speelde de tweede helft met tien man; kort voor rust werd Kalla uit het veld gestuurd.