Staking in crèches regio Amsterdam

DEN HAAG, 18 JUNI. Het personeel in de helft van de kinderdagverblijven in de Rotterdamse regio heeft gisteren gestaakt. Vandaag staakt het personeel van crèches in de regio Amsterdam. De acties zijn het begin van een estafette waartoe de bonden hebben besloten om hun looneisen kracht bij te zetten. Ook het personeel in onder andere peuterspeelzalen en buurthuizen neemt deel aan de acties.

De bonden eisen een loonsverhoging met 4,5 procent in 1998. Door de werkgevers is 5,4 procent loonsstijging geboden voor een cao met een looptijd van twintig maanden: 2 procent per 1 juli, 1 procent op 1 december en nog eens 2,4 procent op 1 april. De bonden weigeren met de werkgevers te onderhandelen zolang deze niet met een beter loonbod komen. Vorige week werd er in een groot aantal steden in ongeveer de helft van alle kinderdagverblijven gestaakt.