Shell bundelt gasbelangen

LONDEN, 18 JUNI. Shell gaat de gaswinning in Pakistan voortaan samen met het Britse olie- en gasbedrijf Premier Oil aanpakken. De bedrijven richten een gezamenlijke onderneming op, waarin Shell voor 49,9 procent deelneemt. Omdat Premier veel meer gasvelden inbrengt dan Shell, is afgesproken dat Shell de komende twee jaar de eerste 60 miljoen dollar (120 miljoen) die de gezamenlijke vennootschap gaat uitgeven, voor zijn rekening neemt. De totale waarde van de onderneming is 390 miljoen dollar (780 miljoen).

Directeur C. Jamieson van Premier denkt dat de bedrijven samen beter de gaswinning kunnen verzorgen. “In het Zuidwesten van Pakistan hebben beide bedrijven recentelijk nieuwe gasvondsten gedaan. De combinatie opent de mogelijkheid die zaken gezamenlijk te ontwikkelen.” (ANP)