Peper wil korter EK voetbal

ROTTERDAM, 18 JUNI. Burgemeester Peper van Rotterdam vindt dat het komende Europees kampioenschap voetbal in Nederland en België niet langer mag duren dan twee weken. De kans op ongeregeldheden door voetbalsupporters is volgens hem kleiner als de wedstrijden sneller achter elkaar worden gespeeld.

Het EK staat in 2000 gepland van 10 juni tot 2 juli. Volgens Peper moet het makkelijk kunnen om het toernooi in twee weken af te werken. Dat voetballers dagenlang rust nodig hebben, is volgens hem onzin. Toptennissers spelen, meent de burgemeester van Rotterdam, ook wel vijf wedstrijden in zeven dagen. Het risico dat de KNVB en de andere Europese voetbalbonden wel eens een andere mening kunnen zijn toegedaan, wimpelt Peper af met de stelling “dat het dan maar eens afgelopen moet zijn met de macht van die bonden.” (ANP)