Kroketten en fritessaus gaan samen

Snackbarbezoekers hebben de combinatie al langer ontdekt, maar gisteren kreeg het samengaan van kroket en fritessaus eindelijk een financieel tintje. Remia, vooral bekend van de gelijknamige saus, en Van Dijk, die met Kwekkeboom, Van Dobben en Laan de bovenkant van de snackmarkt bedient, gaan fuseren. Van Dijk maakt ook de margarines Gouda's Glorie en Sense.

De wereld van frituur en vet is er een van scherpe concurrentie. Door de bundeling van krachten worden de marktaandelen verstevigd. Zo willen de bedrijven sterker komen te staan tegenover de afnemers, die steeds grotere blokken vormen. Het gaat om twee ongeveer even grote familiebedrijven, die ook na de fusie geen beursplannen hebben. Er werken in totaal 750 mensen, die voor een omzet van 600 miljoen gulden zorgen.