Kinderagenda

Kindermarkt

Kinderen uit Almere en omgeving die nog even wat geld willen verdienen voor de vakantie kunnen op zo 21 juni hun overbodige spullen verkopen op de vrijmarkt in Almere, in de straten en rond het marktplein van Almere-Haven. Ze hoeven er niet zo vroeg voor op te staan als op koninginnedag, want de markt begint pas om 10u. Ze kunnen zich tot za 20 juni opgeven voor een gratis plaatsje, bij de Cirkel Galerie 036-5348555. Als het nummer bezet is, kunnen ze een bericht achterlaten op het antwoordapparaat. De Cirkel Galerie zal zorgen voor een eerlijke verdeling van de plaatsen, maar wie zich het eerst aanmeldt, krijgt natuurlijk de beste plaats. Ook is er een kinderboekenmarkt: De Boekenwurm, allerlei boekwinkels, gespecialiseerd in tweedehands kinderboeken komen ook naar Almere. En ben je 'los' van je oude spullen, dan kun je meedoen aan de straattekenwedstrijd op het marktplein en daar je prijzengeld verdubbelen. Of naar filmhuis Die Blechtrommel waar om 13u30 gratis de film 'De Grote Vriendelijke Reus' wordt vertoond (de film gaat over het leven van de schrijver Roald Dahl). Verder worden die dag om 15u in Galerie Cirkel (Marktplein) twee nieuwe kinderboeken gepresenteerd: 'Van vader op zoon' van Joost Heyink en 'Boefels Aftelboek' van Marte Jongbloed en Gerrit Zomerman.

*Vrijmarkt, kinderboekenmarkt, straattekenwedstrijd, film en boekpresentatie op zo 21 juni van 10-17u op en rond het marktplein in Almere-Haven.

Verhalen

Zo 21 juni komt Hans van Woerkom twee verhalen vertellen in het PTT-Museum. Het ene verhaal gaat over een rivier die tussen twee dorpen stroomt. Niemand durft de rivier over, maar dat verandert als Kito verliefd wordt op Kati. En in het andere komen piraten, een klokkenluider en verborgen schatten voor. De verhalen duren 20 minuten en beginnen om 14u en 14u40. Behalve de entree van het museum zijn er geen kosten aan verbonden. Za 20 juni van 14-16u is er ook een Workshop Satellietbouwen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kosten ƒ 6 inclusief entree. Res (voor de verhalen en de workshop) 070-3307500.

*Workshop Satelliet Bouwen op za 20 juni van 14-16u en verhalen vertellen op zo 21 juni van 14-14u20 en 14u40-15u in het PTT Museum, Zeestraat 80, Den Haag. Inl 070-3307500.

Roodkapje

Rijn en Trijn spelen Roodkapje en de Boze Wolf, want het sprookje moet behouden blijven! Alles gaat precies zoals we dat uit de boeken kennen. Samen spelen Rijn en Trijn alle rollen in deze theatervoorstelling op zo 21 juni om 15u voor Hotel New York op de Wilhelminapier in Rotterdam. Die van Roodkapje, moeder, grootmoeder, de wolf en de jager. En natuurlijk loopt ook hier alles goed af, maar eerst gebeuren er de meest vreselijke dingen.

*Roodkapje en de boze wolf door Rijn en Trijn, gratis theatervoorstelling tijdens Wilhelmina's Zomers op zo 21 juni om 15u op de Wilhelminapier voor Hotel New York, Kop van Zuid, Rotterdam (als het regent is de voorstelling in een tent).

Griezelnacht

Met je zaklantaarn op zoek naar vleermuizen, levende vampiers van dichtbij bekijken, Graaf Dracula 'in levende lijve' ontmoeten en een spannend spel spelen. Dat kunnen kinderen van 9 t/m 11 jaar allemaal meemaken tijdens de griezelnacht op 26 juni in het Haagse Museon. De nacht begint om 20u en eindigt de volgende morgen om 08u. Het kost ƒ 15 per kind en dat is inclusief overnachting, ontbijt en toegang tot de tentoonstelling 'over vleermuizen en vampiers 'Bats, masters of the night'. Uiteraard is er de hele nacht deskundige begeleiding. Ouders die 's ochtends hun kind ophalen, krijgen gelegenheid de expositie te bekijken. Opgeven vóór 24 juni op 070-3381417.

*Griezelnacht voor kinderen van 9 t/m 11 jaar op vr 26 juni vanaf 20u in het Museon, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Kosten ƒ 15, opgeven via 070-3381417.

Kinderparade

Heddy gaat met haar bazige tante Wies en mevrouw Serensia op vakantie naar Suriname. Met de boot, want tante Wies vindt een vliegtuig klein en ongezellig. Ergens halverwege de reis ziet tante Wies in de verte een streepje land en ze denkt dat dit Suriname is. Dan ontdekken ze dat ze op een piepklein onbewoond eiland terecht zijn gekomen. Tenminste, dat denken de dames...'Mijn tante en ik op vakantie' is een van de voorstellingen op 25, 26 en 27 juni op De Kinderparade in het Rotterdamse Museumpark. Elke dag van 21 t/m 28 juni is er een kinderprogramma dat begint om 15u30u met een theatervoorstelling in een tent, daarnaast is er elke middag het Verhalenradje. In de bibliotheek op de Parade liggen cassettebandjes met verhalen en sprookjes. Met zo'n cassettebandje en een reorder kunnen kinderen in het radje gaan zitten en lekker luisteren. Er is een huifkar met 2 fjordenpaarden waar je een ritje mee kunt maken (je komt als echte 'zigeuner' terug), een zweefmolen en een kinderbar. En op wo en zo-middag is er een Kinderparade extra v.a. 15u30, het verzamelpunt is 'De Dansvloer'. Daar kun je je eigen theatervoorstelling maken of bij Tobias Timmerman en zijn vrouw je eigen houten theater maken. En als je veel van muziek houdt, ga je gewoon naar de Ritmehoek, naar meneer Pats en meneer Boem, die je leren zingen en dansen.

*Kinderparade van 21 t/m 28 juni in het Museumpark, Rotterdam. Kindervoorstellingen 'Beren, beren, beren' (4-7 jaar) en 'De Vuurvogel' (familievoorstelling) op 21 en 28 juni, 'Bombaaij' (4-7 jaar) 22 en 23 juni, 'De Grote Gevonden Voorwerpen Show' (alle leeftijden) 24 juni en 'M'n tante en ik op vakantie' (5-10 jaar) 25 t/m 27 juni. De toegang tot het terrein is gratis, de meeste theatervoorstellingen kosten 4 muntjes (behalve op 21 en 28 juni), Kinderparade van 0-2 muntjes; ritje per paard, verhalenradje, muziekworkshop 2 muntjes; zweefmolen, kinderbar en houten kindertheater 1 muntje. Munten à ƒ 1,50 zijn te koop bij de centrale kassa. Telefonisch kaarten bestellen kan niet.

Informatie over activiteiten voor de Kinderagenda kunt u sturen naar Agenda NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam

    • Tonny Schoemaker