Kabinet in Aruba beëdigd

ROTTERDAM, 18 JUNI. De Arubaanse gouverneur Orlando Koolman heeft gisteren het derde kabinet-Eman beëdigd na een formatieperiode van ruim negen maanden. Het nieuwe kabinet steunt op de coalitie van de christen-democratische Arubaanse Volks Partij (AVP) van premier Henny Eman en de liberale partij, de Organisacion Liberacion Arubano (OLA) aangevoerd door Glenbert Croes. Lili Beke (OLA) is vice-premier en minister van Economische Zaken, Toerisme en Sociale Zaken.

In het kabinet zitten drie ministers met dezelfde achternaam: Tico Croes (Financiën) en Mito Croes (gevolmachtigd minister in Den Haag) zijn beiden AVP-lid; Junior Croes (Vervoer, OLA) is de jongere broer van partijleider Glenbert. Zij zijn de enigen met een familierelatie. Oud-minister van Onderwijs Eddy Croes (AVP) is parlementsvoorzitter.