ITALIË-KAMEROEN

Foto: “Dai! Dai! Forza!”, was de strijdkreet gisteren in Pizzeria Da Damiano in Amsterdam. En: 'Viva Italia', natuurlijk. Vanachter zijn oven keek pizzabakker Lino Lovecchio (32) daar gisteren met een schuin oog naar Italië-Kameroen.

Gelukkig waren zijn mama Anna Lovecchio, zijn vriendin Sylvia en Chantal - de moeder van kleinzoon Dario Romano Lovecchio - er ook bij. Zo kon niemand iets ontgaan. Luigi DiBagio was de man van de wedstrijd, vond Lino. Om zijn kopbal, uiteraard. Als andere belofte voor de toekomst noemt Lino Alessandro Del Piero. Daarmee lijkt de kwaliteit van het Italiaanse team voorlopig weer meer dan veilig gesteld. De familie keek naar Nederland 2, omdat Rai Uno in de zaak niet te ontvangen is. Na afloop van de wedstrijd (gewonnen met 3-0) gingen de Lovecchio's over tot de orde van de dag - opruimen, afwassen, en haar huis. “Het feest komt wel na de finale.” (Foto Friso Spoelstra)