Gijzeling man in Eindhoven

EINDHOVEN, 18 JUNI. Een 52-jarige inwoner van Eindhoven heeft vanmorgen kort na half tien zijn schoonvader in gijzeling genomen. Bij het sluiten van de krant was de politie nog aan het onderhandelen met de man, die volgens een woordvoerder in het bezit is van een nog onbekend type vuurwapen.

De gijzelnemer belde zelf het politiebureau over zijn actie in de woning van zijn schoonfamilie aan de Zeelsterstraat in het stadsdeel Strijp. De politie heeft daarop onmiddellijk de wijde omgeving van de plaats afgezet. Er wordt niemand toegelaten, ook geen naaste familieleden.

Een speciale onderhandelaar van het Eindhovense korps is in de loop van de morgen begonnen met gesprekken met de gijzelnemer. Dat gebeurt telefonisch, de gijzelnemer zegt niemand in de woning te willen toelaten. Het enige dat de politiewoordvoerder wilde meedelen, is dat er “problemen zijn in de relationele sfeer”.

Volgens een ooggetuige zijn rond elf uur vanmorgen drie straten afgezet. “Bij de woning staan twee ambulances en de bewoners moeten zoveel mogelijk in hun huizen blijven”, zegt A. Zwerts aan de Bredalaan, dichtbij de plaats waar de gijzeling zich afspeelt. Ouders die hun kinderen aan het eind van de morgen van school hebben gehaald, konden niet terugkeren naar hun woning. Voor hen wordt speciale opvang geregeld.