Cees Priem reageert op kritiek Scott Sunderland

Cees Priem reageert teleurgesteld op de kritiek van Sunderland. Volgens de ploegbaas van TVM heeft hij bloemen gestuurd en vijf keer tevergeefs gebeld naar de renner. “Hij wilde me niet spreken, meer kon ik op dat moment niet doen. Ik vind zijn kritiek nogal overtrokken. Vorig jaar wilde hij weer bij TVM komen rijden, toen hij nog geen sponsor had.

Zo slecht ben ik blijkbaar niet. Dit is gewoon zwaar klote. Ik word beschreven alsof ik een crimineel ben.” Priem, die pas vorige week weer voor het eerst achter het stuur van de ploegleiderswagen plaats nam, meent dat de waarheid in het midden ligt. “Ik kon geen kant op. Dit overkomt elke ploegleider, maar ik had de pech dat de camera's er bovenop zaten. Als de rechter beslist dat ik fout ben, kunnen de ploegleiders hun borst natmaken. Hoeveel duizenden mensen staan er niet op Alpe d'Huez. Daar gebeuren elk jaar zulke dingen. Wie wil er dan nog ploegleider zijn? Je bent gewoon aangeschoten wild.”

    • Jaap Bloembergen