Bommelding Eindhoven verlamt alle treinverkeer

EINDHOVEN, 18 JUNI. Een anonieme bommelding op het station Eindhoven heeft gistermiddag honderden reizigers gedupeerd. De NS liet het station ontruimen en legde alle treinverkeer rondom Eindhoven stil. Hierdoor onstonden ook elders in het land vertragingen. De bommelding bleek loos alarm.

Om half drie kreeg de spoorwegpolitie Eindhoven een telefoontje van een onbekende man die meldde dat in één van de bagegekluisjes van het station explosieven waren verborgen. De bom zou om drie uur afgaan. De spoorwegpolitie concludeerde dat er voldoende aanwijzingen waren om de bommelding serieus te nemen en liet het station ontruimen. Regiopolitie, brandweer en GGD werden gealarmeerd. Omdat het speciale bomverkenningsteam van de Regiopolitie Brabant Zuid-Oost niet op tijd ter plaatse kon zijn werd ook het Explosieven Opruimingscommando (EOC) in Culemborg gewaarschuwd. Pas om vijf uur kon het EOC beginnen met zoeken naar een explosief. Er werd niets gevonden. Om half zeven werd het station vrijgegeven.

Rond het station was sprake van lichte chaos. Wegens de spits kon het lokale busbedrijf niet voldoende bussen leveren. Verschillende passagiers zaten lange tijd vast in hun trein omdat deze vlak voor het station tot stilstand was gekomen.