Biografie Scholte verschijnt niet bij Vassallucci

AMSTERDAM, 18 JUNI. Rob Scholtes biografie Copyright verschijnt dit najaar niet bij de Amsterdamse uitgeverij Vassallucci. De kunstenaar en de uitgever kunnen het niet eens worden over de totstandkoming van het boek.

Volgens Vassallucci verschillen Scholte en de uitgeverij van mening over de professionele schrijver die zou meewerken aan Copyright. “Scholte was het er wel mee eens om een journalist bij het project te betrekken, maar we zijn er uiteindelijk toch niet uitgekomen”, meldt een woordvoerder van de uitgeverij.

De Amsterdamse uitgever Oscar van Gelderen verzocht Scholte anderhalf jaar geleden een biografie op de markt te brengen. De schilder ging akkoord. In september 1997 had het werk al in de boekwinkels moeten liggen. Dat de publicatie van Copyright ruim een jaar is uitgesteld, ligt volgens Vassallucci aan de drukke werkzaamheden van de kunstenaar. Scholte werkt momenteel aan een modeshow en aan een fotokalender voor Pirelli.

Scholte, die momenteel op Tenerife woont, geeft in Copyright onder meer zijn mening over de bomaanslag in 1994 in Amsterdam, waarbij hij beide benen verloor. Volgens Vassallucci is het heel waarschijnlijk dat de biografie van Scholte alsnog bij een andere uitgeverij verschijnt. “Rob Scholte is nog steeds van plan het boek in oktober uit te brengen”, aldus de woordvoerder. (ANP)