WK Voetbal

Italië en Kameroen ontmoeten elkaar vanavond in de tweede speelronde van groep B. De aftrap in Montpellier is om 21.00 uur, de uitzending van de NOS op Nederland 2 begint een kwartier eerder. Beide landen speelden in hun eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk gelijk, Italië tegen Chili en Kameroen tegen Oostenrijk.

Veteraan Roberto Baggio blonk uit bij de Italiaanse ploeg. Hij staat vanavond dan ook weer opgesteld, zodat sterspeler Alessandro del Piero op de reservebank zal beginnen. Italië en Kameroen speelden op het WK van 1982 ook tegen elkaar. Toen werd het 1-1. Na de poulewedstrijden hadden beide ploegen hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo. Omdat de Italianen één doelpunt meer hadden gemaakt, gingen zij ten koste van Kameroen over naar de volgende ronde en werden later zelfs wereldkampioen. In de finale werd Duitsland met 3-1 verslagen.