Top Generale bank verliest weer 2 leden

BRUSSEL, 17 JUNI. Opnieuw vertrekken twee directieleden bij de Belgische Generale Bank. André Dirckx en Paul Catteau hebben gisteren ontslag genomen bij de bank die door Fortis wordt overgenomen. Met hun vertrek is in vijf dagen tijd de helft van het directiecomité opgestapt.

Vrijdag al liet directievoorzitter F. Chaffart weten van plan zijn op te stappen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet precies bekend. Net als zijn mededirecteuren was Chaffart voorstander van overname van de Generale Bank door ABN Amro. De commissarissen binnen de raad van bestuur waren echter in meerderheid voor Fortis. Ook het opstappen van Dirckx en Catteau houdt vermoedelijk verband met de overnamestrijd.

In het bestuur van Generale Bank zitten naast de zes leden uit het directiecomité nog 22 anderen, van wie een aantal onafhankelijke commissarissen en een aantal door aandeelhouders benoemde functionarissen. Vrijdag werd ook het vertrek van president-commissaris P. Janssen, de Nederlander F. de Wit en bestuurssecretaris H. Simonart bekend.