Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Spits Asprilla uit selectie Colombia gezet na kritiek

LA TOUR DU PIN, 17 JUNI. Faustino Asprilla is uit de WK-selectie van Colombia gezet. Bondscoach Hernan Gomez heeft dat vanochtend meegedeeld.

De Colombiaanse aanvaller had forse kritiek op zijn coach geuit nadat hij maandag uit het veld was gehaald. Gomez wisselde de steraanvaller van Parma vijf minuten voor het einde in het verloren duel tegen Roemenië. Asprilla verklaarde later voor de Colombiaanse radio het absoluut niet eens te zijn met de ingreep. “Als hij kritiek heeft geuit, zal hij de ploeg moeten verlaten”, reageerde Gomez toen. (Reuters)