Richard Krajicek tevreden over loting tegen Brett Steven

LONDEN, 17 JUNI. Richard Krajicek begint het tennistoernooi van Wimbledon volgende week tegen de Nieuw-Zeelander Brett Steven. Twee jaar geleden speelde hij in de derde ronde op Wimbledon tegen hem. De overwinning toen betekende een keerpunt in het tot dan toe moeizame optreden van Krajicek. De Hagenaar stevende vervolgens via overwinningen op Stich, Sampras, Stoltenberg en Washington indrukwekkend naar de Wimbledontitel.

Krajicek, als negende geplaatst, is tevreden over het resultaat van de loting. “Wel een fijne tegenstander, geen powerhitter. Ik hoef niet bang te zijn dat-ie mij van de baan afslaat. Een goede grasspeler, maar niet iemand tegen wie ik kansloos ben.”

Een overwinning op Steven betekent dat Krajicek in de derde ronde Kiefer, Pioline en Rios als mogelijke tegenstanders kan verwachten.

Paul Haarhuis heeft, net als op Roland Garros, de Amerikaan Jeff Tarango als eerste tegenstander. Jan Siemerink begint tegen de Tsjech Slava Dosedel, John van Lottum ontmoet de Fransman Guillaume Raoux en Sjeng Schalken staat tegenover de Amerikaan Jean Michael Gambill.

Van Lottum was niet zo opgetogen over zijn tegenstander. “Een zware loting, maar ik heb niets te verliezen en heb alleen maar rekening te houden met mijn eigen spel.”

Titelverdediger Pete Sampras speelt maandag tegen de Slowaak Dominik Hrbaty. De meest opvallende partij in de eerste ronde is die tussen Mark Philippoussis en Jevgeny Kafelnikov.

Bij de vrouwen zijn drie Nederlandse speelsters in het hoofdschema opgenomen. Brenda Schultz-McCarthy ontbreekt omdat zij herstelt van een rugblessure. Kristie Boogert begint tegen de Japanse Miho Saeki, Miriam Oremans opent tegen de Duitse Elena Wagner en Seda Noorlander moet eerst zien af te rekenen met Olga Loegina uit Oekraïne.