Levenslang in moordzaak-Piat

DRAUGUIGNAN, 17 JUNI. De twee mannen die werden verdacht van de moord op het Franse parlementslid Yann Piat in 1994 zijn gisteren veroordeeld tot levenslang.

De chauffeur van de moordenaar kreeg 20 jaar. De 25-jarige Lucien Ferri heeft de moord bekend, maar hij heeft geweigerd te zeggen wie zijn opdrachtgever was. Volgens de rechter ging het om Gérard Finale, eigenaar van de bar Le Macama, een centrum van onderwereldfiguren in het Zuid-Franse Hyères. Finale ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Piat stapte enkele jaren voor de moord van het extreem-rechtse Front National over naar de republikeinse partij, een onderdeel van de UDF. Er doen geruchten de ronde over betrokkenheid van politici bij de moord. Justitie zegt daarvoor geen aanwijzingen te hebben gevonden. (AFP, Reuters)