Delegatie IMF naar Rusland

MOSKOU/WASHINGTON, 17 JUNI. Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat begin volgende week naar Moskou voor overleg over extra miljardensteun om Rusland uit de financiële nood te helpen. Dat heeft de Russische onderminister van Financiën Oleg Vjoegin gisteren verklaard tegenover het persbureau Interfax.

Rusland sloot in 1996 een driejarige kredietovereenkomst van 10,2 miljard dollar met het IMF. De uitbetaling van een termijn van 670 miljoen dollar is al enige tijd geblokkeerd, maar het IMF-bestuur zal die op zijn vergadering van morgen waarschijnlijk vrijgegeven. Voor de extra steun bovenop de bestaande overeenkomst noemde Vjoegin een bedrag van 10 miljard dollar. Er is nog geen formele aanvraag gedaan. Een IMF-woordvoerster maakte duidelijk dat van noodhulp alleen sprake kan zijn als Rusland meer doet om orde op zaken te stellen, onder meer wat betreft de gebrekkige inning van belastingen. (Reuters, AP)