Belgacom op Nederlandse markt

Het Belgische telecombedrijf Belgacom gaat de Nederlandse markt voor telecommunicatie op via de provincie Limburg. Eind dit jaar start onder regie van Belgacom in Maastricht het eerste “euregionaal” opererende telecombedrijf onder de naam Triangle Telecom.

Het bedrijf is een samenwerkingsverband van Belgacom, het Duitse Accom (de telecomdochter van het Akense energiebedrijf), de nutsbedrijven Heerlen en Maastricht en de Limburgse industriebank LIOF.

De kabelnetten van Maastricht, Heerlen, Aken, Luik en Hasselt worden nog dit jaar met elkaar verbonden. Triangle Telecom richt zich uitsluitend op klanten die in deze zogenaamde Euregio wonen. Bij de hoofdvestiging in Maastricht komen binnen twee jaar tussen de vijftig en 100 mensen te werken.

Het nieuwe bedrijf gaat in eerste instantie vaste telefonie aanbieden, maar later wellicht ook mobiele. Plannen om in Nederland de mobiele markt te gaan bestormen heeft Belgacom ook al met het Deense Tele Danmark. Tele Danmark verwierf begin 1998 een aantal regionale frequenties voor mobiel bellen bij een veiling door de overheid. Het bedrijf denkt daarmee aan het eind van dit jaar een landelijk dekkend netwerk klaar te hebben.