Au pair Louise Woodward mag naar huis

WASHINGTON, 17 JUNI. De Britse au pair Louise Woodward, die vorig jaar in Massachusetts (VS) terecht stond voor de dood van een baby van acht maanden, kan terugkeren naar Engeland.

Woodward werd in oktober door een jury schuldig bevonden aan moord, maar de rechter maakte daar doodslag van. Als straf legde hij haar de 279 dagen celstraf op, die ze al in voorarrest had vastgezeten. Maar in afwachting van hoger beroep mocht Woodward de staat Massachusetts niet verlaten. Het Hooggerechtshof van de staat bekrachtigde gisteren het vonnis van de rechter en de straf die hij oplegde.

Aanklagers houden vol dat Woodward het kind heeft gedood door het hard te schudden en met zijn hoofd tegen iets hards te slaan. Haar advocaten stellen dat de verwondingen dateerden van enkele weken vóór de dag dat het kind naar het ziekenhuis werd gebracht.