Arrestaties in zaak fraude WK-tickets

ROTTERDAM, 17 JUNI. De Franse politie heeft gisteravond drie arrestaties verricht bij haar onderzoek naar grootscheepse zwendel met kaartjes voor het WK voetbal. Een van hen is een medewerker van het Franse kantoor van ISL Worldwide, de officiële partner van de wereldvoetbalbond FIFA voor de verkoop van tickets. Volgens de politie zijn in zijn woning een groot bedrag aan geld en honderd WK-kaartjes gevonden.

De organisatoren van het WK en de Franse dochter van ISL Worldwide, gevestigd in Zwitserland, hadden de Franse politie gevraagd een onderzoek in te stellen nadat duizenden bezoekers van het WK uit alle delen van de wereld te horen hadden gekregen dat de kaartjes die zij hadden besteld er niet waren.

De voorzitter van de KNVB, Jeu Sprengers, acht het denkbaar dat Engeland opnieuw wordt uitgesloten van deelneming aan internationale voetbalwedstrijden. “Als bij herhaling blijkt dat Engelse voetbalfans zich misdragen, dan acht ik het niet ondenkbaar dat er opnieuw een uitsluiting komt”, aldus Sprengers, tevens lid van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

Engeland werd naar aanleiding van het Heizel-drama in 1985 voor vijf jaar uitgesloten van internationale wedstrijden. Voor de Europa Cup 1-finale in Brussel kwamen toen door rellen op de tribunes tussen fans van Juventus en Liverpool 39 mensen om het leven.

Brazilië heeft zich gisteren door een 3-0 overwinning op Marokko als eerste geplaatst voor de volgende ronde.