World Press Photo krijgt nieuwe directeur

ROTTERDAM, 16 JUNI. Directeur van World Press Photo, Marloes Krijnen, legt per 1 september haar leidende functie bij de stichting neer. Krijnen wordt eigenaar van het fotobureau Trans World Features. Zij zal gezamelijk met de huidige eigenaresse, Marjon Schut-Koelemij, het bureau leiden.

De huidige directeur wordt opgevolgd door Arpad Geredczy, die sinds 1995 adjunct-directeur is van World Press Photo. Hij wil de koers van zijn voorganger voortzetten. “World Press Photo moet internationaal toonaangevend blijven. Ik wil de kwaliteit van de organisatie zoals die in de afgelopen tien jaar onder Marloes Krijnen is opgebouwd, handhaven en uitbreiden”, zegt Geredczy.

De organisatie heeft nog geen kandidaten gezocht om de plaats van adjunct-directeur op te vullen. Dit zal waarschijnlijk binnen drie maanden zijn beslag hebben.