WK Voetbal

Schotland en Noorwegen spelen vanmiddag in Bordeaux hun tweede wedstrijd in groep A. Het rechtstreekse verslag begint om 17.15 uur op Nederland 2 en België 2. De Schotten verloren hun eerste wedstrijd op schlemielige wijze met 2-1 van Brazilië. De Schotse voetballers lijken voor het ongeluk geboren.

Ze plaatsen zich bijna altijd voor het hoofdtoernooi - volgens de Engelsen omdat ze altijd gunstig loten - maar de Schotten hebben zich bij een EK of WK nog nooit geplaatst voor de tweede ronde. Soms waren ze er heel dichtbij, zoals in 1978 bij het WK in Argentinië, toen de Nederlander Rep met een wanhoopsschot de Schotten de das omdeed. Tegen Noorwegen zullen de Schotten ouderwets de mouwen opstropen; een gelijkspel is waarschijnlijk niet genoeg om de tweede ronde te bereiken. De andere wedstrijd in groep A tussen Brazilië en Marokko wordt vanavond om 21 uur in Nantes gespeeld. De rechtstreekse uitzending op Nederland 2 en België 2 begint om 20.45 u..