Winst voor Engeland en Duitsland op WK

ROTTERDAM, 16 JUNI. Duitsland en Engeland hebben zich gisteren op het WK met degelijk voetbal als kandidaten voor de titel gepresenteerd. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd.

Engeland, met in de plaats van de gepasseerde Gascoigne de opvallende aanvaller Paul Scholes, versloeg Tunesië met 2-0. Met dezelfde score won Duitsland van de Verenigde Staten. Roemenië nestelde zich door een 1-0 overwinning op Colombia samen met Engeland aan de kop van groep C. In groep F leiden Duitsland en Joegoslavië met elk drie punten.

Drie Engelse hooligans zijn gisteren veroordeeld voor hun aandeel in de rellen in en rond Marseille. Twee 26-jarige mannen uit Liverpool kregen drie maanden cel wegens brandstichting en vernieling; een 32-jarige man uit Wellingborough kreeg twee maanden wegens het aanvallen van een politieman.

In Marseille vochten Engelse supporters gisteren voor de derde opeenvolgende dag met Tunesiërs, Franse jongeren en ordetroepen. Zestien winkels werden geplunderd en vernield.