Minder winst British Steel door duur pond

LONDEN, 16 JUNI. British Steel heeft net als andere bedrijven in Groot-Brittannië zwaar te lijden onder de waardestijging van het pond sterling. De winst voor belasting daalde daardoor in het eind maart afgelopen boekjaar met 30 procent van 451 miljoen pond tot 315 miljoen pond (1,05 miljard gulden).

De koersstijging van het pond kostte British Steel meer dan 500 miljoen pond winst. Toch was het resultaat beter dan analisten hadden verwacht. De omzet verminderde met 3,8 procent tot 6,95 miljard pond. Topman Brian Moffat kondigde gisteren bij de presentatie van de cijfers aan dat er verdere rationaliseringsmaatregelen komen. Moffat noemde de vooruitzichten voor de internationale staalmarkt “complex”. De economische crisis in Oost-Azië zal leiden tot een verstoring van de traditionele handelsstromen. Het is nog te vroeg om te beoordelen hoe groot de gevolgen zijn, maar West-Europa en de VS zullen er niet aan kunnen ontkomen, aldus Moffat. (AP)