LO-FIDELITY

Lo-fidelity Allstars: How To Operate With A Blown Mind (Epic brassic8cd)

Van sommige muziek krijg je het koud. Dat geldt bijvoorbeeld voor die van de Engelse groep Lo-fidelity Allstars. De debuut-cd van Lo-fidelity Allstars, How To Operate With A Blown Mind, is uitgebracht door het trendgevoelige Engelse Skint-label waar door de bijdrage van Fatboy Slim de big beat-muziek goed gedijt. De beats van Lo-fidelity Allstars zijn niet zozeer big, ze zijn vooral mechanisch. Als gedempt mitrailleur-vuur ratelen de drumcomputers tot ze er zelf van staan te trillen.

En als de zanger dan ook nog als een ouderwetse dictator door een kapotte megafoon zijn teksten declameert, is de ongezellige sfeer compleet. Maar tussen alle lichtzinnigheid die de laatste tijd op cd wordt gezet, van Sean Lennon tot Money Mark, is grimmigheid niet onwelkom. Uit de kakofonie van verhaspelde samples ontstaat bovendien een onverwacht gedreven ritmepatroon. I Used To Fall In Love verrast ineens als een poëtisch rustpunt, en als in Lazer Sheep Dip Funk dan ook nog de psychedelische wow-wowpedaal haar intrede doet, is de eclectische multiple-choice-stijl compleet. Alleen zou de zanger, 'The Wrekked Train' genaamd, tussen de nummers door wat minder moeten speechen.

    • Hester Carvalho