Krajicek negende geplaatst

LONDEN, 16 JUNI. Richard Krajicek is als negende geplaatst voor het tennistoernooi op Wimbledon, dat van 22 juni tot 5 juli in Londen wordt gehouden. Krajicek won het toernooi in 1996. De Amerikaanse titelhouder Pete Sampras, nummer één van de wereld, voert bij de mannen de ranglijst aan.

Bij de vrouwen is de Zwitserse Martina Hingis als eerste geplaatst. De Duitse Steffi Graf staat als vierde op de lijst. De organisatie maakte voor de zevenvoudige winnares gebruik van de mogelijkheid van de wereldranglijst af te wijken. Na haar halve-finaleplaats bij het toernooi in Birmingham keerde Graf op de 91ste plaats terug op de lijst. Eigenlijk had ze voor een notering drie toernooien moeten spelen, maar de vakbond WTA maakte voor de Duitse speelster een uitzondering.

De organisatie van het tennistoernooi in Birmingham heeft het evenement wegens de aanhoudende regen afgelast. Zaterdag en zondag moesten de halve finales door het slechte weer al worden verplaatst. De organisatie heeft nog voorgesteld de wedstrijden in de hal te laten afwerken, maar de speelsters gaven de voorkeur aan een verhuizing naar Eastbourne. (DPA, Reuters)