Zapman

Hoe vaak zou Kluivert te horen hebben gekregen dat hij een wegpiraat is, uit duizenden kelen tegelijk. Hoe vaak zal hem in het voorbijgaan groepsverkrachter zijn toegebeten. En moordenaar niet te vergeten. Mochten zij die zonder zonden zijn nog stenen willen werpen, het hoeft niet meer, het is al voor ze gedaan.

De fluitconcerten die Kluivert over zich heen kreeg als hij aan de bal was voor AC Milan. En dan natuurlijk het afgezaagde rotnikker en zo.

In de periode dat Stanley Menzo bij Ajax keepte kon je na de wedstrijd een flinke fruitmand samenstellen van de bananen die naar het doel gegooid waren. Stanley gaf nooit sjoege, wat voor racistische ongein ook zijn kant opkwam, Stanley stond daar voor de bal. Zijn ploeggenoot Frank Rijkaard ook, Frank was mister Cool himself.

Maar hoe koel ze er ook onder blijven, de beschimpten van deze aarde, er komt altijd een moment dat de stoppen doorslaan. Dat tot tien tellen niet meer helpt.

De goedaardige Stanley Menzo heeft naar eigen zeggen een keer een supporter een dreun verkocht die hem op weg naar de spelersbus iets toebeet. De vaderlijke Frank Rijkaard heeft ooit een tegenstander in het haar gespogen. Het waren de haren van de beruchte zuiger Rudi Völler, we speelden op het WK van 1990 tegen Duitsland. Rijkaard eruit gestuurd, we verloren, maar acht jaar na dato geniet ik nog steeds na. Prachtig was het, die kwat die Völler maar niet uit zijn permanentje kreeg.

Wat zal Staelens tegen Kluivert gezegd hebben? Het was iets uit het privé-verleden, zegt Kluivert. Dat privé-verleden kennen we van haver tot gort. Zeg het maar Patrick, rode oortjes zullen we er niet van krijgen. Riep Staelens wegpiraat of was het moordenaar, groepsverkrachter misschien? We kennen je toch? Jammer dat je hem zo'n slap elleboogduwtje verkocht hebt en niet een echte optater, recht op die valse bek van hem. Rood is rood.

Zeg nou wat het was, doe niet zo geheimzinnig. Je bent toch niet bang andere zuigers op een idee te brengen? De hele wereld weet wat jij op je kerfstok hebt. Of was het iets waar wij nog niet van wisten? Dat zal toch niet, hè? Dat gaan we toch niet krijgen, dat die gluiperige Staelens iets weet waar wij nog niet van gehoord hebben?

    • Hans Aarsman