WK Voetbal 1998

Colombia en Roemenië treffen elkaar vandaag in de eerste speelronde van groep G. Het rechtstreekse verslag begint om 17.15 uur (Nederland 2 en België 2). Vier jaar geleden, bij de WK-eindronde in de Verenigde Staten, stonden beide landen eveneens tegenover elkaar. Roemenië won toen met 3-1.

Voor Colombia, destijds een van de favorieten voor de eindzege, betekende de nederlaag het begin van het einde. In de tweede wedstrijd verloren de Zuid-Amerikanen met 2-1 van gastland Amerika. Verdediger Andres Escobar passeerde in dat duel zijn eigen doelman. Terug in eigen land werd Escobar vermoord door een gefrustreerde supporter. Dat voetbal in Colombia een spel van leven en dood is, bleek ook de afgelopen maanden weer toen bondscoach Hernan Dario Gomez telefonisch met de dood werd bedreigd. De andere wedstrijd om 21.00u. (Ned.2) is Duitsland tegen Amerika.