Straatgeweld treft Groninger in Zwolle

ZWOLLE, 15 JUNI. Een 23-jarige inwoner van Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag zonder enige aanleiding in Zwolle door drie jongens in elkaar geslagen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een kettingslot. De Groninger is in het ziekenhuis opgenomen met een zware hoofdwond, twee gebroken ribben en een klaplong.

Met een vriend liep de man rond de klok van vier uur vanuit het centrum via de Willemsvaart in de richting van het park het Engelse Werk.

Uit de tegenovergestelde richting naderden op zeker moment drie jongens op fietsen, naar schatting tussen de zeventien en negentien jaar. Op het moment dat de twee mannen de drie jongens waren genaderd, hoorden ze één van hen zeggen dat hij “zin had om te hakken”. “Geef me de ketting eens.” Hij kreeg een fietskettingslot aangereikt, waarmee hij de 23-jarige neersloeg. De man viel op de grond en werd door de drie jongens verschillende malen met de ketting geslagen en hard geschopt op hoofd en lichaam.

De vriend van de Groninger vluchtte, en kwam terug toen de drie jongens waren weggefietst. De in elkaar geslagen man werd naar het ziekenhuis gebracht. Van de drie jongens is niet meer bekend dan dat twee een parka droegen, en dat één beduidend langer was dan de andere twee.

Er is vermoedelijk een getuige, aangezien vlak voor de vechtpartij een fietser, mogelijk met een meisje achterop, passeerde. Er werd door de jongens naar deze fietser geschreeuwd. Hij werd evenwel ongemoeid gelaten.