Nieuwe islamitische scholen

ROTTERDAM, 15 JUNI. De Stichting Islamitisch Onderwijs Nederland (SION) wil volgend jaar in Rotterdam drie nieuwe Islamitische basisscholen stichten. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er bij islamitische ouders voldoende belangstelling is voor drie nieuwe scholen naast de huidige twee.

Nieuwe islamitische basisscholen in Rotterdam zijn vorig jaar tegengehouden door staatssecrataris Netelenbos, die de rekenwijze van de SION afkeurde. Dit jaar zal de aanvraag opnieuw worden beoordeeld, aldus haar woordvoerder, omdat de belangstelling nu is gemeten op de officiële manier. Volgens Rotterdam is er een “potentieel” van 1.648 leerlingen. De wettelijke stichtingsnorm bedraagt 307 leerlingen.

De SION had vorig jaar de belangstelling in de twee wijken Spangen en Charlois, waar al islamitische scholen staan, geëxtrapoleerd naar soortgelijke buurten, zoals Kralingen/Crooswijk. Het rijk vindt echter dat er óf een stadsbrede steekproef moet worden genomen óf de belangstelling moet worden geëxtrapoleerd naar de hele stad.