Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geduld

WEER

Het blijft deze week wisselvallig. an het eind van de week tekent zich een duidelijke verandering af.

Afgelopen zaterdag bleef de aangekondigde regen uit. Zondag was wel in het grootste deel van het land buiig en koel. Een trage deressie was daar debet aan.

Vanavond vallen nog een paar uien, daarna wordt het droog. Vannacht is het landinwaarts roog, maar in het westen en oordwesten vallen enkele buien. Er is weinig wind en de temperauur zakt naar rond 12 graden. Morgen lijkt een herhaling van andaag. In de ochtend is het met itzondering van de kust overweend droog. In de middag ontstaan alrijke buien. Sommige zijn zwaar n gaan met onweer of/en een indstoot gepaard. Tussen de buin door haalt de temperatuur 18 raden. De zuidwestenwind is maig.

„Woensdag is de depressie weg. ia Frankrijk komt een hogedrukebied naderbij. Woensdag is een amelijk bewolkte dag met vooral andinwaarts een bui. De temperauur ligt rond 18 graden. Donderag schampt een storing met motegen het noorden van het land. In et zuiden is de hogedrukinvloed erkbaar. Vanaf vrijdag zou het. waartepunt van hogedruk ten osten van Nederland komen. De ind draait dan naar het zuiden. ogelijk is dit het begin van droogn warm zomerweer.